cand ma plictisesc..... cel mai bun lucru ca sa scap de plictiseala..... e sa va plictisesc si pe voi
marți, 16 martie 2010
gradini in miniatura naturale
cine isi poate imagina ca pot exista gradini care in marime naturala ar avea nevoie de cateva zeci de metri patrati, care astfel sa intre in..... sa zicem un ghiveci..... sau cam intro ladita de legume...
toate aceste gradini sun si arata ca niste machete, dar partea cea mai frumoasa este ca plantele sunt naturale... ele trebuiesc udate, tunse , ingrijite.
firma toatal garden a preluat ideea din nordul japoniei si a reusit sa adapteze cu plante care se gasesc in romania.
se realizeaza repede si nu costa mult. este in functie de complexitate.
pentru comenzi 0755185135 Arh. Liviu Matei
sâmbătă, 13 martie 2010
Arta mehndi, tatuajele temporare cu henna
Henna e un praf verde-maroniu obtinut din planta cu acelasi nume, care se foloseste de milenii in orient pentru vopsirea parului si mai ales la realizarea acelor desene misterioase si exotice de pe palmele si talpile mireselor indiene - se considera ca ajuta fertilitatea. Tehnica se numeste mehndi, s-a raspandit mult in ultimii ani si in lumea occidentala sub numele impropriu de "tatuaj temporar", desi n-are nimic de-a face cu tehnica tatuajului de a introduce pigmenti sub piele prin intepare cu acul. "Tatuajele" cu henna sunt doar niste desene care dureaza mai mult.
Henna se gaseste la plafar, la magazinele naturiste, cateodata si la farmacie sau la magazinele cu produse arabesti. Cel mai adesea henna este turceasca sau chiar de productie europeana, daca poti pune mana pe henna indiana ,...hena indiana gasiti la toate magazinele sophia, incredible india. www.sophia2004.ro e si mai bine. Uita-te pe cutie sa nu contina adaosuri chimice. Pigmentul din henna are culoarea maro-roscat, nuanta lui finala depinzand de pigmentul parului tau sau de cel al pielii si de durata aplicarii.
Atentie, henna nu este neagra. Pentru a i se da o nuanta mai inchisa se adauga in mod traditional ceai negru, putina cafea sau infuzie de frunze de nuc. Henna neagra contine un adaos numit para-fenilenediamina (PPD), care poate produce alergii extrem de grave. Citeste mai multe despre henna neagra aici (ro) si aici (en). Un caz foarte grav de alergie poti vedea aici, ca sa te sperii putin. Atentionarile sunt valabile si pentru vopsitul parului cu henna neagra.
Cum se prepara pasta pentru mehndi?
Daca e mai grosier, e bine sa treci printr-o sita deasa praful, care se amesteca apoi in apa calda si putina zeama de lamaie, pana devine o pasta nici prea lichida, nici prea groasa, de consistenta potrivita pentru a curge printr-un orificiu mic, un ac de seringa, spre exemplu. Are un miros puternic vegetal, care seamana cu pasta de urzici. Atentie, pateaza!
Mai poti adauga la compozitie putin zahar sau miere - fiind mai lipicioasa va sta mai mult si mai bine pe piele. Unii artisti mehndi mai adauga fel de fel de uleiuri esentiale, citeste aici ce sa folosesti si ce nu.
Pasta se acopera si se lasa deoparte cat timp se pregateste aplicatorul.
Cum se aplica si cu ce?
Daca incerci asta direct pe tine, in primul si in primul rand trebuie sa ai o mana sigura (sau doua, daca vrei desene pe ambele maini), pentru ca desenul clasic mehndi nu foloseste sabloane, ci se bazeaza pe creativitatea si dexteritatea artistului, care deseneaza direct, dupa inspiratie.
Instrumentul cu care aplici pasta henna pe piele e un con de plastic cu varful taiat foarte putin. Sau asta e ideea, cel putin. Poti improviza cu o punga, cu o seringa, cu o sticluta cu un aplicator subtirel, orice are un varf lung si un orificiu ingust. Daca vrei sa o faci dupa canoane,
Dupa asta... mult succes. Rezultatul depinde doar de rabdarea si de imaginatia ta.
Odata terminat desenul, trebuie sa stai ore multe cu el inainte sa cureti pasta, ca sa intre in piele pigmentul. Ideal e sa il lasi peste noapte. Ca sa nu se usuce si sa cada vopseaua de pe maini, trebuie sa il "lacuiesti" cu o solutie lipicioasa. Din ce am citit si noi, se foloseste inclusiv limonada, fixativ de par, latex, apoi se bandajeaza totul cu grija si se lasa la... dospit. O sa arati cateva ore ca o mumie, dar ce desene frumoase o sa ai maine!...
Ce se deseneaza in mod traditional?
Daca vrei inspiratie generala, cauta pe mehndi designs, indian-dresses, indian wedding site, ca sa enumeram doar cateva din miile de surse.
Daca vrei sa inveti, cel mai bun tutorial l-am gasit la henna page (care au si cele mai detaliate articole despre tehnica desenelor mehndi), unde te invata, exact ca la caligrafie, toate arabescurile si modelele cu care poti lucra: linii simple, frante, serpuite, semicercuri, spirale, patratele, acolade, toate se pot folosi singure sau combinate pentru a face niste desene extraordinare. Un singur exemplu de ce se poate face pornind de la o clasica spirala:
Cateva vorbe despre vopsitul parului cu henna
Se procedeaza la fel ca mai sus pentru pasta, cu diferenta ca se mai poate adauga fie un galbenus de ou, fie putin ulei de masline, iar pentru intarirea culorii - ceai negru.
Daca ai parul vopsit, sunt sanse mari sa nu prinda. Daca te vopsesti cu henna, sunt sanse mari sa nu mai prinda dupa aceea alta vopsea :)
Pasta se intinde pe par si se lasa mult, de la 2 ore in sus, iar rezultatul depinde de pigmentul parului tau si de calitatea prafului. Avantajul vopsitului cu henna este ca nu arde parul, ci dimpotriva, il face mai lucios si mai sanatos, te scapa de matreata si de caderea parului. Doar henna neagra, cu adosul chimic (vezi mai sus), poate fi toxica si poate provoca alergii. Henna orientala e un produs natural, folosit de femei de mii de ani, si nu este nociv. Ca sa fii sigura totusi ca nu ai vreo alergie, testeaza-l inainte ca pe orice alta vopsea.
sâmbătă, 6 martie 2010
Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu, cu melodia "Playing With Fire", vor reprezenta România la Eurovision!
Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu, cu melodia "Playing With Fire", vor reprezenta România la Eurovision!
"JACK POTT"
Sî, 06 Februarie 2010, ora 12:11
"JACK POTT"
Interpret: RAZVAN KRIVACH
Compozitori: RAZVAN KRIVACH & ANCA MARIAŞ
Textieri: RAZVAN KRIVACH, TUDOR ROGOZ, GIA ŞANDRU
RAZVAN CRIVACH
I se spune adesea că este un "om de festival" pentru că de obicei, unde participă "se vede", aşa cum s-a întâmplat la Mamaia în 2003 sau la Cerbul de Aur în 2008 când a cucerit de fiecare dată trofeul.
Extrem de versatil, abordează o gamă largă de genuri diferite trecând cu uşurinţă de la folclor la rock, house, muzică electronică ambientală, refuzând să facă o muzică "digerabilă". Detestă "războaiele" între genurile muzicale, lucru pe care nu-l înţelege.
Este "perfecţionist", trăsătură pe care o consideră mai degrabă defect pentru că trudeşte mult până e mulţumit, ceea ce face ca "drumul spre fericire să fie destul de greu".
Răzvan participă pentru a doua oară la Eurovision (prima încercare fiind în 2003 cu piesa " Once upon a time" interpretată împreună cu Liviu Sorescu), impulsionat de faptul că numele lui se afla pe lista de potenţiali interpreţi întocmită de nume consacrate în muzică. "A fost ca o mână întinsă" - afirmă Răzvan - care ne-a mai dezvăluit că participarea la o competiţie de anvergură deschide artistului accesul la altă stare creativă mai ales prin degajarea energiilor creatoare speciale care îl animă în acel context insuflându-i şi susţinându-i totodată dorinţa de a se autodepăşi.
vezi / ascunde articolul »
"SAVE THEIR LIVES"
Sî, 06 Februarie 2010, ora 12:06
"SAVE THEIR LIVES"
Interpreţi: LUMINITA ANGHEL , TONY TOMAS, ADRIAN PIPER
Compozitor: EDUARD CARCOTA
Textier: MELINDA BARTAS
EDUARD CÂRCOTĂ
Eduard Cârcotă compune muzică aparţinând celor mai variate genuri, dar cu precădere pentru reclame şi se amuză gândindu-se uneori că linia melodică a multor spoturi care ne inundă şi ne "plictisesc" îi aparţine. Îi place să compună muzică de film (coloana sonoră a filmului "Watch it" al lui Ovidiu Georgescu îi aparţine).
În 2006 a avut prima experienţă ca participant la Eurovison cu piesa Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu dar şi satisfacţia locului întâi în finală, urmând plecarea la Atena unde piesa a ocupat locul patru.
Potrivit unui grafic simplu al rezultatelor obţinute în finalele la care a participat (locul unu în 2006, locul doi în 2007, locul trei în 2008 şi locul doi în 2009) crede (şi speră) că anul acesta ar urma, evident să se claseze pe locul întâi!
LUMINIŢA ANGHEL
Debutul Luminiţei în peisajul muzical n-a fost uşor. Pe vreme când era foarte tânără, plină de speranţe, nimeni nu a sprijinit-o şi multe uşi i s-au închis în faţă. Poate de aceea a debutat şi şi-a dezvoltat cariera sub deviza "Orice şut în fund e un pas înainte". Admite că este foarte ambiţioasă, dorind să demonstreze că cei care, în urmă cu 20 de ani, îi spuneau că nu are nici o şansă să facă o carieră muzicală, s-au înşelat.
Pe la începutul anilor '90 obişnuia să afirme că în 10 ani va deveni cea mai cunoscută interpretă pop din sud-estul Europei. Tânăra de atunci a fost modestă în previziunile sale întrucât anii care au urmat nu numai că i-au implinit speranţele prin realizări de excepţie dar în 2005, Luminiţa împreună cu trupa Sistem a obţinut cea mai mare performanţă românească internaţională, clasând România pe locul al treilea la Eurovision 2005, ediţie desfăşurată la Kiev, cu piesa lui Cristian Faur, "Let me try".
Distincţia obţinută la Kiev în 2005 a urmat multor altora obţinute la multe alte concursuri în ţară şi internaţionale: în 2001 a câştigat locul I la festivalul internaţional "Cerbul de Aur" dar şi un premiu de popularitate; în anul 2003 a obţinut premiul I şi trofeul pentru cea mai bună voce internaţională la festivalul "Song for Europe festival" din Malta şi acelaşi loc la festivalul internaţional "Cairo 2003".
Puţini ştiu însă că Luminiţa este absolventă a Facultăţii de Sociologie-Psihologie în cadrul Universităţii "Spiru Haret", pregătire care i-a fost de folos anul trecut când şi-a îndeplinit mandatul de Secretar de Stat la Autoritatea pentru Protecţia Drepturilor Copilului, motiv pentru care cariera ei muzicală a luat o pauză. "Pentru că problemele copiilor m-au preocupat foarte mult şi pentru că, aşa cum mă dedic oricărui lucru pe care-l am de făcut, am vrut să fac şi aici lucrurile bine" -afirmă Luminiţa.
Speră într-un loc mult mai bun celui precedent şi crede în piesa care i-a fost încredinţată şi în mesajul său adresat umanităţii pentru salvarea copiilor aflaţi încă în situaţii nefericite.
TONY TOMAS
Plecat în Norvegia de 5 ani, Tony Poptamaş şi-a schimbat numele de artist în Tony Tomas din toamna lui 2008 ca urmare a noii sale strategii de promovare.
Ultimii ani au fost fructuoşi pentru artist contabilizând două participări la Eurovision: în 2006 cu "The Universe"( locul 4 în finală), piesă cu care a câştigat ulterior Cerbul de Bronz (2007) şi în 2007 cu piesele lui Sandy Deac la care a scris textul: "European, a beautiful sin"şi "Where were You". Crede că au făcut o eroare intrând cu două piese în finală dar dorinţa de a apărea mai mult la televizor i-a costat.
Este convins că niciodată nu trebuie să abandonezi un proiect chiar dacă este în faza de idee şi "în orice te implici să porneşti cu gândul că vei câştiga".
ADRIAN PIPER
Adrian n-a împlinit încă 20 de ani şi este în faza de pregătiri intense pentru bac şi pentru admitrea la Conservator. Împreună cu trupa Tabasco are şi el la activ două participări la Eurovision: în 2008 cu "Love is all I need" şi în 2009 cu "Purple", ambele compuse de Norbert Covaci.
Este mândru că e la a treia participare şi îi place competiţia pentru afluxul de adrenalină cauzat de concurenţa deschisă.
vezi / ascunde articolul »
"PLAYING WITH FIRE"
Sî, 06 Februarie 2010, ora 12:15
"PLAYING WITH FIRE"
Interpreţi: PAULA SELING & OVI
Compozitor & Textier: OVI (OVIDIU CERNAUTEANU)
"OVI" (OVIDIU CERNĂUŢEANU)
Ovidiu Cernăuţeanu s-a născut în Botoşani dar din 1995 este stabilit în Norvegia, ţară pe care, anul trecut, era cât pe ce s-o reprezinte în etapa finală a Eurovision de la Moscova. Alături de doar alţi şase competitori locali, Ovi a intrat în finala norvegiană cu melodia "Seven seconds" scrisă de Simone Larsen, o populară interpretă din Oslo. În Norvegia, a cântat la pian şi a dat sute de reprezentaţii live pentru că a căutat mereu contactul direct cu publicul.
Primul său album dance "Nanu Disco" a apărut în Groenlanda, produs de Morten Starman Stjernholm şi a avut un real succes în Danemarca. Multele experienţe dobândite în turneele internaţionale au făcut din Ovi, potrivit spuselor sale, un om sigur pe el, un om de cuvânt şi care-şi realizează proiectele cu mult optimism.
Înainte de toate se consideră un adevărat cantautor, înzestrat cu multă sensibilitate şi se simte în elementul său când creează sau când cântă pentru public, acompaniindu-se la pian.
PAULA SELING
O voce de excepţie, magnifică potrivit specialiştilor, Paula Seling se poate lăuda că Dumnezeu i-a pus mâna în cap. Ochi albaştri, trup perfect, extrem de activă şi dedicată profesiei a cules de timpuriu laurii muncii şi talentului său materializaţi prin trofee grele, de invidiat: trofeul festivalului Cerbul de Aur din Braşov (2002); Cea mai bună voce feminină din România (2002); Premiul Femeia anului 2002 acordat de revista Avantaje; Trofeul festivalului Mamaia în 1997 şi multe altele.
A cântat alături de Al Bano, Anita Doth (2 Unlimited), Tony Hawks şi în deschiderea coincertelor extraordinare susţinute în România de Joan Baez Chick Coreea, Michael Bolton şi Beyonce.
Incadrarea intr-un stil nu o preocupă absolut delocc. Nu a interest-o niciodată să cânte ce "se cântă", ca să fie în pas cu moda. "Ce stil canta Paula Seling? Cânta ce vrea ea si ce-i face placere!"
Ultimul album, "Culeg vise", este primul album în care se împlineşte total ca muzician deoarece muzica, versurile, orchestratia, mixajele îi aparţin.
Paula este Capricorn (zodia lui Eminescu) şi trăieşte pentru a se bucura de viaţă în fiecare zi. Iubeşte sportul, drumeţiile, natura, grădinăritul pentru care îşi face timp în mod constant. Se simte protejată de Dumnezeu şi este de părere că ambele piese pe care le interpretează în finală au un înalt nivel competitiv şi posedă datele necesare pentru a reprezenta România la Eurovision. S-a înscris în competiţie pentru crede mult în valoarea lor şi îşi doreşte să fie "aleasa" dar viaţa a învăţat-o " să nu-şi facă planuri". (...) "Cineva, acolo sus, stie mai bine decat mine ce si cum trebuie sa se intample..." - a declarat Paula.
vezi / ascunde articolul »
"I'M RUNNING"
Sî, 06 Februarie 2010, ora 12:07
"I'M RUNNING"
Interpret: DALMA
Compozitor & Textier: CORNEL ILIE
CORNEL ILIE
Destinul muzical al lui Cornel Ilie s-a prefigurat încă din copilărie. Atunci, în timpul participărilor la Cântarea României i-a cunoscut şi s-a împrietenit cu viitorii parteneri cu care, în 1999, avea să înfiinţeze trupa Vank. În 2005 erau deja trupa cu cele mai multe videoclipuri şi single-uri pe piaţă şi lansaseră deja 5 albume de succes: "Independent, "Voyeuri, " 6 piese de 5 stele, "În haine noi" si "Best of Vank". După ce în 2004 au cucerit toate topurile cu piese precum "Iubire cu împrumut" şi "Baladă pentru o minune", baieţii din trupă - acum - "Vunk" s-au întors în forţă anul trecut cu "La orice oră", prima piesă pe care trupa o lansează după mai bine de patru ani!
Cornel - "vocea" trupei Vunk - dar şi chitarist, clăpar şi nu în ultimul rând compozitor-textier, nu-şi doreşte să facă altceva în afară de muzică, domeniu în care este interesat de absolut tot. A făcut muzică pentru clipuri publicitare, muzică de film şi actualmente lucrează la un pachet de generice pentru un nou post de televiziune din Chişinău.
Convingerea sa dintotdeauna este că "atât cât ceri, atât şi primeşti", l-au determinat ca în 1998 să demisioneze din funcţia de inginer de sunet la o televziune şi să abandoneze facultatea (imagine de film -n.r.) pentru a se dedica total muzicii. S-a hotărât să dea tot şi...aşteaptă să primească "tot" dar pe parcurs, "în paşi mici". Cornel consideră ca ar putea fi îndreptăţit să aibă cele mai mari speranţe dintre toţi concurenţii la Eurovision, potrivit unui algoritm simplu: participările sale în competiţie din 2002 până anul acesta i-au adus de doua ori maximum de puncte din partea juriului la preselecţii, aşadar ar urma ca de data asta să ia punctajul maxim chiar în finală!
DALMA (DALMA COVACS)
Dalma vine din Braşov şi şi-a făcut debutul în show-biz în 2007, când a câştigat concursul "Faimoşii". Până atunci ascensiunea sa a parcurs etape de intensă pregatire, susţinută de participări la numeroase competiţii la care, ori a câştigat trofeul, ori s-a situat pe poziţii fruntaşe. Inspiraţia şi, mai ales mobilizarea sa în carieră se datorează admiraţiei vis-a-vis de mari interprete cum sunt Ella Fitzgerald, Celine Dion sauWhitney Houston cărora le-a studiat tehnica şi le-a aprofundat stilul interpretativ.
Câştigarea concursului "Faimoşii" a adus-o pe Dalma în lumina reflectoarelor şi i-a oferit oportunităţi importante: a intrat in echipa Divertis şi a început colaborarea cu Marius Moga. 2009 a fost un an foarte bun pentru DALMA. A ajuns în finala naţională Eurovision cu cântecul "Love Was Never Her Friend", piesă scrisă de Marius Moga; a urcat pe scena de la Mamaia, a semnat primul contract de asociere a imaginii cu hotelul "Vega Hotel", şi-a facut propriul band (Vega Band) şi a lansat primul videoclip "Love Me Sweet".
După lansarea ultimului său single, "Lovely Nerd" la sfârşitul lui 2009, Dalma s-a calificat pentru a doua oară în finala Selecţiei Naţionale a Eurovision.
Dalma recunoaşte că-i place şi o animă atmosfera de competiţie care lasă mereu loc pentru legarea de prietenii şi relaţii noi. " Am constatat -spune tânăra interpretă - că viaţa în showbiz nu-i chiar aşa de rea, că nu-i o junglă cum spune toată lumea. " Mai mult Dalma "simte" un concurs de amploare ca o confluenţă de energii extrem de pozitive şi care adună în jurul lui oameni absolut speciali.
vezi / ascunde articolul »
"CRAZY"
Sî, 06 Februarie 2010, ora 12:09
"CRAZY"
Interpret: ALEXANDRA UNGUREANU
Compozitor: SANDY DEAC
Textier: ALEXANDRA UNGUREANU
ALEXANDRU (SANDY) DEAC
Un nume sonor în muzica actuală, Sandy Deac se află printre compozitorii cu cele mai dese participări de când România participă la Eurovison. Astfel, în 2002 a participat alături Kappa (un proiect de muzică progresivă) cu piesa "Frunza"; în 2003 cu "Fata de la ţară" împreună cu Desperado; În 2006 cu "The Universe", împreună cu Toni Tomas şi în 2007 "Where where You", tot împreună cu Toni, melodii care au devenit rapid şlagăre. S-a înscris şi acum în competiţie, în primul rând pentru că din fire este consecvent şi, nu în ultimul rănd, "ca să câştige", pentru că acesta este rostul oricărei competiţii.
Principiul său călăuzitor în viaţă este "Să fi cinstit" , principiu care este perceput şi de cei cu care colaborează pentru că este un om de cuvânt şi mai ales, lucru rar într-o lume atît de agitată, foarte punctual.
Deşi foarte activ în peisajul muzicii de calitate, puţini ştiu că are un hobby care cere timp, pricepere, seriozitate şi...finanţe. Sandy Deac este pasionat de trenuleţe şi modelism feroviar fiind şi preşedintele clubului Transylvania Railway.
Dintre realizări aminteşte cu drag de melodia "Ochii tăi" -interpretată la Mamaia în 2001 de Ana Maria şi de Cerbul de Bronz cucerit împreună cu Toni Tomas, cu melodia "Aş vrea" în 2008.
ALEXANDRA UNGUREANU
Alexandra Ungureanu este un capricorn ambiţios şi tenace care de mică şi-a dorit să cânte. Astăzi visul ei pentru care munceşte de la 6 ani s-a împlinit, fiind consacrată ca o interpretă valoroasă a muzicii pop/house/dance. Alexandra şi-a câştigat respectul colegilor din muzică de foarte tânără datorită talentului de necontestat dar şi a modestiei care o carcterizează.
Nu mulţi ştiu că ea este absolventă a Academiei de Studii Economice cu masterul la Universitatea din Orleans , "DESS - Finanţe şi control de gestiune.
A lucrat cu Mariu Ţeicu şi Ionel Tudor, dar a cântat şi piesele lui Marius Moga, Adrian Despot sau Cornel Ilie şi nu crede în mult discutata împărţire între generaţii. O piesă bună e bună, indiferent cine o scrie. Crush este însă proiectul căruia simte că-i aparţine cu totul, care o defineşte cel mai bine. Melodiile ei de suflet, melodii pentru care publicul o va iubi mereu sunt : "Plâng Nopţile " şi "Aprinde dragostea"
Participă la Eurovision "fără încrâncenare", pentru a-l susţine pe Sandy Deac şi pentru a promova, în competiţia de mare ţinută şi largă audienţă, melodia care aparţine altui stil decât cel care a consacrat-o.
vezi / ascunde articolul »
"RUNNING OUT OF TIME"
Sî, 06 Februarie 2010, ora 12:17
"RUNNIG OUT OF TIME"
Interpret: PASAGER
Compozitor: DANIEL BOUROŞU
Textier: OVIDIU ANTON
PASAGER
Formaţia Pasager este trupa live care s-a născut din dorinţa componenţilor săi de a-şi exprima trăirile prin muzică şi de a ne transmite tuturor celor care, aidoma lor, suntem prin această lume...doar pasageri.
Intră în finală cu dorinţa de a câştiga biletul de "pasager la Oslo" pentru că întotdeauna ţintesc foarte sus dar şi din convingerea că arena Eurovision este mai mult decăt o oportunitate pentru a promova şi susţine muzica live.
Dani Vlad (Bass) este un " capricorn" perceput în trupă ca un tip extrem de pozitiv, captivant, efervescent pe scenă. "Piratul" din Pasager întregeşte trupa şi o personalizează.
Ovidiu Anton (Voce) este născut în zodia peştilor. Există, trăieşte şi se exprimă prin muzică. Romantic sau dur, tandru sau răutăcios, jovial ori profund va rămâne mereu acelaşi "Pitbull" pe scenă ...şi nu numai ! Trăieşte sub deviza "Carpe Diem" respiră muzică, nu are amintiri "fără muzică"!
Daniel Bouroşu (chitară) e un taur în care trăsăturile zodiei se manifestă din plin. Extrem de creativ şi inventiv, migălos, atent şi perseverant, în final totul trebuie " să-i iasă." Luptă pe scenă ca un cavaler pentru cauza sa nobilă - trupa Pasager: trupă live!
Gabi Nistorescu (claviaturi) se consider "un boem". A crescut printre clape, acuarele şi pisici, totodată şi un gammer împătimit. Gabi este un om liber şi decshis, în trupă este "Profesorul de Fitness" cu toate că este din fire enorm de gourmand.
Roxana Matiaşi (voce), "Sirena" trupei este taur. Personaj plin de viaţă şi apariţie provocatoare deşi o fată sensibilă, Roxana este "elemental estetic" care completează ansamblul. Îi place să scrie, să facă fotografii şi în special, "orice formă de comunicare prin artă".
Doru Diaconu (tobe) este punctual şi precis, se consideră un om simplu şi iremediabil optimist. Lui Doru ("Doctor D") îi place să înveţe ceva nou în fiecare zi şi vede mereu jumătatea " plină" a paharului chiar şi atunci când...e gol.
vezi / ascunde articolul »
"COME ALONG"
Sî, 06 Februarie 2010, ora 12:13
"COME ALONG"
Interpreţi: LORA & SONNY FLAME
Compozitori: F-CHARM & POL
Textieri: LORA & SONNY FLAME
F-CHARM (BOGDAN VLĂSCEANU)
Bogdan Vlăsceanu (F-Charm) este autodidact, pasionat de muzică încă din copilărie, perioadă în care s-a limitat doar să asculte. Puţin înainte de 2000 a început să lucreze în studiouri, experienţă care l-a format şi l-a pregătit pentru a evolua în industria muzicală. De un an face echipă cu POL la studioul lor FlyinState şi au deja 5 piese gata care urmează să fie promovate în 70 de ţări. Aşadar, despre POL & F-Charm mai avem de auzit. Căci deviza lui F-Charm este: "Dacă vrei, poţi!"
POL (PAUL TURCU)
Absolvent al Conservatorului secţia "Compoziţie de jaz şi muzică uşoară", Paul Turcu şi-a luat şi masterul în 2008 şi, potrivit propriilor afirmaţii face " primii paşi" pe calea debutului. A păşit însă cu dreptul pe calea afirmării, intrând anul acesta în finala Eurovision, realizare pe care o consideră drept cea mai importantă de până acum. S-a înscris în primul rând pemtru "bucuria de a participa", pentru a-şi sesiza limitele şi pentru a analiza pe unde mai poate progresa.
Doreşte să fie perceput de ceilaţi ca un om absolut corect, ceea ce le cere şi colaboratorilor săi. Remarcă şi apreciază în special sensibilitatea şi sinceritatea, calităţi datorită cărora artistul cu care lucrează poate exprima o gamă cât mai diversă de trăiri.
LORA (LAURA PETRESCU)
Drăgălaşă, sexi, mereu activă, Lora te cucereşte mai ales prin spiritul viu şi replica scânteietoare. Este o femeie puternică, mai mult decât bine înzestrată şi pe plan artistic, amprentând peisajul muzical autohton cu o voce puternică, iar darul de a scrie muzică şi versuri sunt talente care au adus-o aproape instantaneu în atenţia muzicienilor şi a producătorilor de gen.
A scris muzică şi versuri pentru Mandinga (Gucci, Dor de tine, Goi, Doar tu) şi, de-abia sosită în capitală, Marius Moga a convins-o să înfiinţeze o trupă, cu condiţia să le găsească ea însăşi pe componente. Astfel a luat fiinţă trupa Wassabi cu care Lora a participat la Eurovison în 2007 cu "Do the tango" si "Crazy"(feat. MoRandi). Au urmat multe succese (Şi m-am îndrăgostit de tine, Hello, lonely girl, Don't go baby), dar, după 4 ani Lora s-a decis să-şi ia zborul din trupă ca să se exprime, în sfârşit, aşa cum simte ea, fără nici un ajutor.
Lora îşi doreşte să fie pe scena Eurovisionului de când era mică şi urmărea febril ediţie după ediţie, astfel că pentru ea, participarea în finala Eurovision este deja un "vis împlinit". Mai departe nu vrea să meargă cu gândul pentru că nu vrea să-şi facă iluzii degeaba. "Fiecare secundă poate fi un chin sau o binecuvântare. Stă în puterea noastră" - susţine Lora.
SONNY FLAME (MIHAI PREDA)
Apariţie masculină dintre cele dintre cele mai incendiare în peisajul muzical autohton, Mihai Preda alias Sonny Flame este un artist cunoscut mai mult în afara graniţelor ţării decât în România. La prima vedere ...şi ascultare eşti tentat să spui că Mihai este jamaican get-beget! El este însă un român adevărat, născut la Ploieşti, fan întru-totul dedicat al muzicii reggae, dance, calipso, ritmuri care îi vin ca o mănuşă şi în care se regăseşte. Încă de la începutul carierei Sonny Flame a colaborat cu nume importante din industria showbiz-ului românesc (trupa Wassabi, Connect -r, sau D.J. Chris Mayer, iar piesele lansate împreună s-au bucurat de audienţă timp îndelungat. Este atras de cultura rastafari, mai ales de modul de viaţă promovat de aceasta şi şi-a ales numele - Sonny Flame - într-un moment de inspiraţie, având feelingul unui foc spiritual cu care l-a înzestrat cineva de sus.
Sonny Flame consideră că participarea ca finalist la Eurovison, selecţia naţională, este cea mai mare realizare a sa de până acum şi, definindu-se ca un tip ambiţios, speră ca acesta să fie primul său pas pe o traiectorie ascendentă.
vezi / ascunde articolul »
"COME AS ONE"
Sî, 06 Februarie 2010, ora 12:25
"COME AS ONE"
Interpret: Hotel FM
Compozitor: GABRIEL BARUŢĂ
Textier: ALEXANDRA IVAN
GABRIEL BĂRUŢĂ
Gabriel Băruţă are 30 de ani şi s-a născut într-o familie de artişti, tatăl său fiind absolvent de arte plastice, iar mama, înzestratâ cu un talent muzical de excepţie, posesoarea unei voci deosebite.
Muzician autodidact, multiinstrumentist, orchestrator şi inginer de sunet, Gabriel Baruţă a început să compună încă din timpul liceului cănd a început să colaboreze cu Rockfilarmonica Oradea condusă de Florian Chelu.
A scris muzică de teatru, a compus şi orchestrat în diferite genuri musicale: pop; rock; dance; hip-hop. Scrie cu plăcere şi muzică pentru copii obţinând numeroase premii la creaţie în festivalurile de gen: premiul I la Suflet de Stea; premiul I la Cerbul Copiilor şi premiul al doilea la Mamaia Copiilor.
Afirmă că este un spiri liber şi nonconformist, animat de credinţa în Dumnezeu, iar un principiu călăuzitor îi este dorinţa de a aduce bucurie în jurul său. S-a înscris în competiţie cu piesa "Come as one", piesă care-l "bântuie" de doi ani şi în care crede foarte mult. Speră să câştige la Oslo din pur patriotism: " Vreau ca Romania să se bucure ca o melodie româneascâ a căştigat Eurovisionul. Şi-mi doresc să fie "Come as one"! -în interpretarea trupei pe care o conduce şi alcărei compozitor este: "Hotel FM" - a declarat compozitorul.
"HOTEL FM"
Trupa Hotel FM s-a format în aprilie 2005, când compozitorul orădean Gabriel Băruţa a reunit în jurul lui câţiva muzicieni din vestul ţării, pentru a crea un sound pop-rock modern, melodios şi inovator, care îi definea compoziţiile.
Prin componenţa "Hotel FM" s-au perindat de-a lungul anilor artişti talentaţi precum Nicu Vedinaş (voce, flaut), Berek Szilard (voce), Marius Pop (chitară) şi Sanyi Zakar (chitară), uniţi de aceeaşi viziune şi pasiune pentru muzică.
Trupa a susţinut concerte în mai multe oraşe din România si Germania şi a lansat un CD promoţional în primăvara lui 2006.
Cu toate acestea, evenimentele unice îi aduc de fiecare dată împreună.
Formula clasică de concert Hotel FM înseamnă David Bryan (voce), Gabriel Băruţa (clape şi backing vocals), Vlady Săteanu (bass) şi Gabi Drăgan (tobe).
Pentru participarea la Selecţia Naţionala Eurovision 2010, conceptul "Hotel FM" a căpătat o formă specială, menită să pună în valoare piesa "Come As One" prin armonii vocale ample. Astfel, pe scena Circului de Stat Bucureşti vor urca pe 6 martie: David Bryan (voce), Gabriel Băruţa (chitară & backing vocals), Vicky Sava (backing vocals) şi Marius Văduva (backing vocals), însoţiţi de dansatorii Mihuţ "Levi" Lennon şi Diana Mărmăreanu.
vezi / ascunde articolul »
"LAY ME DOWN"
Sî, 06 Februarie 2010, ora 12:03
"LAY ME DOWN"
Interpret: ZERO
Compozitor & Textier: ZERO
ZERO
"SĂ FIM ÎMPREUNĂ"
Debutând în urma cu câţiva ani, trupa Zero şi-a conturat personalitatea proprie în 2008. Prima lor piesă, "Come This Way", a fost lansată în ediţia 2008 a selecţiei naţionale pentru Eurovision şi le-a adus premiul "Best Rock Hit" la Gala "Romanian Top Hits".
Zero cântă în aceeaşi formula de la început: Laur (voce), Papu (chitara), Vladuţ (bas), Alex (tobe) si Oxi ( platane/sampler), componenţii trupei fiind uniţi de o mare prietenie, unii dintre ei cunoscându-se chiar din cea mai fragedă copilărie. "Prietenia şi plăcerea reală de a cânta împreună - iată ce ne uneşte în primul rând...şi de aici, tot ce facem ne iese!" - susţine Vlad Manolache liderul trupei. Diferenţele de vârstă dintre membrii sunt de doar 1-2 ani, iar media de vârstă nu depăşeşte 26 de ani. La câţiva ani de la debut, Zero este astăzi recunoscută ca una dintre cele mai de succes trupe rock despre care s-a spus că ar reprezenta vocea generaţiei lor. Repertoriul lor include piese de atitudine, piese cu mesaj, continuând astfel dezideratul componenţilor săi de a revoluţiona rockul romanesc.
2010 este al treilea an când se înscriu la preselecţia pentru Eurovison pentru că o consideră o manifestare de ţinută şi totodată o provocare pentru ei. Sunt fericiţi că au ajuns în finală, cu piesa - proprie de data aceasta: "Lay me down". "Nu este important pentru noi să câştigăm cât este de important că am ajuns aici împreună!" - a mai declarat Vlad Manolache.
vezi / ascunde articolul »
"SEE YOU IN HEAVEN"
Sî, 06 Februarie 2010, ora 12:14
"SEE YOU IN HEAVEN"
Interpret: LUCIA DUMITRESCU
Compozitor & Textier: MIRCEA ROMCESCU
MIRCEA ROMCESCU
În 1975 Mircea Romcescu înfiinţa grupul pop-rock "Academica", un prim pas cu greutate pe calea afirmării unui muzician complet care a scris acoperind o multitudine de genuri: funk, pop, reggae, progresiv şi, bineînţeles, rock.
Consideră că cea mai important realizare a sa în calitate de compozitor este că melodia sa "Vis mig hvem du er"(Tell me who you are) - versuri - Diggiloo Thrush, interpretată în engleză de Malene, a reprezentat Danemarca la finala Eurovision din Estonia în 2002.
Compune şi astăzi numai din inspiraţie, detestă "reţetele" şi participă la Eurovision pentru că este în primul rând o competiţie şi îi place să se ia "la trântă cu competitorii".
La 53 de ani compozitorul Mircea Romcescu se conduce neabătut după principiul: "Să nu faci şi tu ceea ce deteşti la alţii" şi admite că, în continuare, tatăl său este modelul pe care încearcă să-l urmeze. "A fost un violinist bun, concertmaistru la Orchestra Radiodifuziunii române, sub bagheta nepreţuitului Sile Dinicu. Un om atât de demn, un om care nu a făcut compromisuri niciodată, un om fără cusururi."
Citeşte pasionat psihologie dar şi filosofie ceea ce-l ajută să se protejeze şi să avanseze neabătut în jungla cotidiană. Scriitorul preferat este Horia Roman Patapievici căruia îi colecţionează toate cărţile şi de la care are un autograf cu care se mândreşte.
Este fericit în căsnicie de mai bine de 25 de ani, bărbatul unei singure femei, Olimpia Panciu, pe care o admiră din pricină că nu e geloasă. "Este minunat să ai aceeaşi profesie în căsnicie, mai ales într-una ca a noastra. Un artist se expune la "multe" dar asta nu înseamnă că trebuie să se şi implice. Ea ştie asta şi ...nu e geloasă ceea ce m-a scutit de multe probleme!" - a încheiat compozitorul.
LUCIA DUMITRESCU
La doar 17 ani, Lucia Dumitrescu, înzestrată cu o voce amplă, interesant nuanţată, câştiga premiul I al secţiunii de Interpretare şi Trofeul Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2007. Cu două participări la Eurovison înainte de a împlini 20 de ani (prima în 2008 cu piesa Dragostea mea scrisă de Adrian Romcescu), conştientă de talentul pe care îl are, Lucia este însă de o modestie surprinzatoare. Este un copil talentat care s-a pregătit cu Marius Ţeicu, Cornel Fugaru, George Natzis, Laurenţiu Cazan şi este convinsă că nu ar fi ajuns aici fără cele învăţate de la aceşti maeştrii ai săi.
Lucia este încă foarte tânără dar are un principiu după care se conduce şi la care nu renunţă: "Important este să-ţi păstrezi coloana vertebrală indiferent în ce situaţie te pune viaţa"..Chiar dacă nu câştigă "biletul" pentru Oslo este convinsă că face un pas înainte câştigănd o experienţă absolut profitabilă. Foarte generoasă, simte nevoia să mulţumescă permanent celor care o îndrumă şi-i poartă de grijă, echipa ei: Mircea Romcescu, Alex Tofan şi Daniel Dobre (Sauvage), Alina Dincă şi Marius Bălan şi nu în ultimul rând Rita Mureşan. "Ceea ce eu sunt acum le datorez lor" - spune ea.
vezi / ascunde articolul »
"IT'S NOT TOO LATE"
Sî, 06 Februarie 2010, ora 12:21
"IT'S NOT TOO LATE"
Interpreţi: PAULA SELING & KAMARA
Compozitor: ANDREI TUDOR
Textier: ANDREEA ANDREI & KAMARA
ANDREI TUDOR
La 27 de ani Andrei Tudor este un compozitor consacrat, ale cărui creaţii pline de sensibilitate, melodii create "pentru suflet", au adunat deja premii importante atât la festivalurile naţionale cât şi la competiţii internaţionale de ţinută. Dintre ele amintim: Premiul Radiodifuziuni Române la Festivalul Cântecului de Dragoste (Dacă mâine ar fi să pleci Nico) 2003; Premiile 2 şi 3 Festivalul Mamaia 2004, secţiunea creaţie cu melodiile:"Spune da, spune nu" - Nico şi " Cât de frumoasâ eşti " -Mihai Traistariu; premiul al doilea la Festivalul Internaţional al cântecului de la Cairo (Egipt-2005) cu piesa "I ask You Why" - Luminiţa Anghel şi premiul I la Festivalul Internaţional Festa de la Scuola din Italia cu piesa "Telenovele" - Gabriela Bugle.
În 2008, la finala Eurovision 2008 a câştigat premiul presei pentru cel mai bun compozitor din concurs deşi piesa - "Pe o margine de lume"- interpretată de Nico şi Vlad Miriţă s-a clasat, paradoxal, pe locul 19.
A colaborat cu nume importante ale muzicii româneşti cum sunt: Felicia Filip, Angela Gheorghiu, Monica Anghel, Marcel Pavel, Nico, Mihai Traistariu, Dragoş Chircu (Trofeul Mamaia 2006) , Vlad Miriţă.
Munceşte mult, îi place muzica şi crede în frumos şi în lucrurile sincere.
Anul acesta intră foarte optimist şi decis în competiţie încurajat de faptul că piesa lui, "It's not to late" - Paula Seling şi Kamara, a obţinut la preselecţie punctajul maxim.
"A ieşit o piesă frumoasă cu Paula şi Kamara şi ne-am gândit să lansăm un mesaj despre bine, despre frumos care să rămână în sufletul oamenilor, mesaj susţinut şi de linia melodică, sinceră". - susţine Andrei.
PAULA SELING
O voce de excepţie, magnifică potrivit specialiştilor, Paula Seling se poate lăuda că Dumnezeu i-a pus mâna în cap. Ochi albaştri, trup perfect, extrem de activă şi dedicată profesiei, a cules de timpuriu laurii muncii şi talentului său, materializaţi prin trofee grele, de invidiat: trofeul festivalului Cerbul de Aur din Braşov (2002); Cea mai bună voce feminină din România (2002); Premiul Femeia anului 2002 acordat de revista Avantaje; Trofeul festivalului Mamaia în 1997 şi multe altele.
A cântat alături de Al Bano, Anita Doth (2 Unlimited), Tony Hawks şi în deschiderea coincertelor extraordinare susţinute în România de Joan Baez Chick Coreea, Michael Bolton şi Beyonce.
Incadrarea intr-un stil nu o preocupă absolut delocc. Nu a interest-o niciodată să cânte ce "se cântă", ca să fie în pas cu moda. "Ce stil canta Paula Seling? Cânta ce vrea ea si ce-i face placere!"
Ultimul album, "Culeg vise", este primul album în care se împlineşte total ca muzician deoarece muzica, versurile, orchestratia, mixajele îi aparţin.
Paula este Capricorn (zodia lui Eminescu) şi trăieşte pentru a se bucura de viaţă în fiecare zi. Iubeşte sportul, drumeţiile, natura, grădinăritul pentru care îşi face timp în mod constant. Se simte protejată de Dumnezeu şi este de părere că ambele piese pe care le interpretează în finală au un înalt nivel competitiv şi posedă datele necesare pentru a reprezenta România la Eurovision. S-a înscris în competiţie pentru crede mult în valoarea lor şi îşi doreşte să fie "aleasa" dar viaţa a învăţat-o " să nu-şi facă planuri". (...) "Cineva, acolo sus, stie mai bine decat mine ce si cum trebuie sa se intample..." - a declarat Paula.
KAMARA GHEDI
Fost atacant la Universitatea Cluj şi absolvent al facultăţii de Jurnalism, practicant Tae Bo şi debutant în actorie, Kamara Ghedi s-a afirmat pe tărâmul lui Euterpe amprentând peisajul muzical românesc într-o manieră necontestat exotică. Versurile interpretate de Kamara în limba franceză amplifică sensibil nota de erotism a melodiilor scrise pe ritmuri dance alerte dar ş melodioase, cu influenţe din muzica R&B sau reggae, exprimând un mesaj cu totul original.
S-a născut în zodia peştilor, zodie care guvernează sensibilitatea profundă şi talentul şi este poreclit de către prieteni "Baghera". Iubeşte viaţa şi consideră că aceasta este un vis din care nu vrea să se trezească. Ii place să scrie, citeşte mult, consideră că prietenia este foarte importantă, chiar o filosofie de viaţă. Cea mai mare dorinţă a sa este să călătorească în jurul lumii, pe jos, iar cel mai mare act de curaj l-a dovedit când a escaladat 5 etaje, ispravă pentru care a căpătat a doua poreclă: "Omul Păianjen".
Participă la Eurovision având mare încredere atât în Andrei Tudor, compozitorul piesei cu care a intrat în finală alături de Paula Seling, cât şi în dubla experienţâ atât a sa cât şi a lui Andrei: amândoi au deja două participări la acest eveniment (Andrei în 2008 la Belgrad cu piesa "Pe o margine de lume" şi Kamara cu Todomondo cu piesa "Lubi, Lubi, I Love You" - în 2007 la Helsinki). E convins că toţi trei fac o echipă puternică ceea ce le sporeşte şansele să câştige competiţia.
În concluzie, pentru Kamara filosofia este simplă: "Intre noi si succes nu exista decât drumul pe care îl alegem."
vezi / ascunde articolul »
"SEARCHING FOR PERFECT EMOTION"
Sî, 06 Februarie 2010, ora 12:19
"SEARCHING FOR PERFECT EMOTION"
Interpreţi: LULU & THE PUPPETS
Compozitor: & Textier: VLAD CREŢU
VLAD CREŢU
Vlad Creţu are 28 de ani şi s-a născut în aceeaşi zi cu Einstein şi cu Quincy Jones, (14 martie), ceea ce îl face să se simtă cumva special, întrucât are convingerea că nimic nu este întămplător. Viaţa lui urmează un traseu pe care evoluează armonios condus de principiul: "De ce să plângi când poţi să râzi; viaţa este o sumă de alegeri, aşadar alege să fi fericit!"
S-a înscris la preselecţia pentru Eurovision pentru că melodia ("Searching for perfect emotion") îl " bântuia" din septembrie şi avea şi feelingul vocii care trebuia să o interpreteze, o voce " de englez", "un interpret care nu caută să-şi impună vocea ci se inserează în piesă".
Să câştige este pentru Vlad cel mai important lucru : "Dacă nu te duci la o competiţie cu mentalitatea de a câştiga, de ce te duci?" (...) "Dacă ieşi pe scenă cu convingerea că locul doi nu există, că eşti cel mai bun, atunci ai toate şansele să te creadă şi ceilalţi!" - afirmă compozitorul.
LULU (LAURENŢIU NICULESCU)
După perioada de succes la Şcoala vedetelor, paşii l-au purtat pe Laurenţiu Niculescu în spaţiul oarecum tehnic al televiziunii, unde, în spatele camerelor de filmat a realizat sub bagheta regretatului Valeriu Lazarov 256 de producţii ca redactor, regizor muzical şi producător. Acea schimbare oarecum radicală în cariera sa îl uimeşte şi acum, iar uneori i se face dor de scenă, dor de vremea în care cânta. Scrie însă muzică de film fiind autorul coloanei sonore a câtorva producţii din care sunt de amintit: Fetele marinarului, Om bogat, om sărac, Arestat la domiciliu, filme pe care însă nu le-a văzut ... din lipsă de timp.
Mărturiseşte că dragostea este sentimentul care îl animă permanent: "Iubesc mult, intens şi fac cu pasiune absolut tot ce fac !" Lulu se consideră norocos, şi-I mulţumeşte lui Dumnezeu pentru că trăieşte şi munceşte făcând pur şi simplu numai ce-i place.
A acceptat provocarea Eurovison pentru că piesa care i-a fost dedicată, atât melodia cât şi versurile par a fi scrise pentru ceea ce este mai profund în fiinţa sa, par a fi create de cineva care l-ar cunoaşte de-o viaţă.
"Este o bucurie să fiu acum aici, (în televiziune-n.r.) unde, dacă loveşti un perete mai sare ceva din mine, este o bucurie să contribui lângă ceilaţi cu energia mea în acest proiect, energie pe care o dezvolt bine, necondiţionat şi fără nici o încrâncenare" pentru că ştiu că este valoros ce aducem aici".- afirmă Lulu.
vezi / ascunde articolul »
"SURRENDER"
Sî, 06 Februarie 2010, ora 12:01
"SURRENDER"
Interpret: ANDA ADAM & CONECT-R
Compozitori: RAZVAN MATACHE & ZOZO
Textier: RAZVAN MATACHE & ZOZO
RĂZVAN MATACHE
Răzvan Matache a absolvit facultatea de Marketing la ASE în 2005. Nu mult după aceea s-a apucat de muzică, o pasiune foare veche , datând din frageda copilărie. A învăţat să cânte la tobe la 4 ani şi în adolescenţâ a urmat un timp cursuri de chitară. Se consideră un autodidact şi se mândreşte cu faptul că, deşi în urmă cu doar patru ani a intrat în show-biz, pornind de la zero, acum are piesă în finala Eurovision. Împreună cu Zoltan Pop a compus melodia cu care a intrat în concurs - special pentru această competiţie de elită - şi este fericit că şi-o vor promova astfel.
Este un tip prudent, călauzit de deviza: "Ai grijă ce-ţi doreşti căci s-ar putea să ţi se împlinească", de aceea nu-şi doreşte decât ca piesa lor să aibă o rampă bună de lansare şi să ajungă la sufletul oamenilor. Prezenţa in finala Eurovision constituie până în prezent cea mai mare provocare din activitatea sa. "Îmi doresc ca publicul român sa susţină piesa cea mai potrivită pentru reprezentarea României la Oslo, având în vedere cel puţin 4 aspecte estentiale: creaţia, mesajul, artistul si nu în cele din urma, si poate cel mai important, show-ul oferit". Consideră că o astfel de imbinare armonioasă si plină de energie este piesa "Surrender" şi speră ca ea să fie alegerea atât a publicului cât şi a juriului.
ZOZO (ZOLTAN POP)
Zoltan Pop este absolvent al conservatorului Gh. Dima din Cluj, secţia pian dar îi place să cânte şi la fagot. De când se ştie muzica a fost totul pentru el. Încă de mic "distracţia şi entuziasmul copilăriei primeau un impuls prin clapele albe si clapele negre ale pianului(...)".
Astăzi, atât el cât şi colegul său Răzvan Matache muncesc pe rupte în studioul lor de înregistrări (Zrecords) dar, în plus, Zozo mai conduce şi o fimă de web-design.
Zozo şi Răzvan se pregătesc de 6 luni pentru Eurovision, pun mult suflet şi, fie că biletul pentru Oslo va fi al lor sau nu, îşi doresc ca visele şi munca inclusă în acest proiect să obţină recunoaşterea valorii lor.
ANDA ADAM
Anda Adam a debutat cu aplomb în show biz încă de de la 14 ani. Pe când era încă elevă a prezentat emisiunile TV "Tutti Frutti" şi "Da sau Nu".
Anda s-a afirmat aşadar încă de pe băncile liceului ca o prezenţă cu personalitate puternică. Calităţile vocale, pofta de viaţă, energia şi spontaneitatea au facut-o preferata producătorilor ca voce şi invitata multor artişti ca parteneră de show. Şi-a creat un drum propriu, a devenit o adevărată profesionistă, evidenţiind net posibilităţi aparte în muzică, iar industria a clasat-o rapid între cei mai promităţori artişti.
"Nu mă uita", alături de RACLA, sau "Fete rele" împreună cu Marijuana şi "My Love On You" sau "Love on you", "Selecta" feat. Alex, sau"Ajutor" ori "Nai, Nai" sunt cântecele sale cele mai appreciate şi difuzate.
Anul 2007 i-a adus Andei Adam discul de platină, distincţie acordată pentru albumul "Confidenţial".
Este de părere că "nimic nu e întâmplător" şi dacă ceva se întâmplă este pentru că "Cineva" a vrut să se întâmple.
Participă la concurs ca să onoreze invitaţia celor doi compozitori Răzvan Matache şi Zoltan Pop pe care-i apreciază, fiind de părere că "sunt profi", ceea ce consideră că o caracterizează şi pe ea.
CONNECT-R (ŞTEFAN MIHALACHE)
Ştefan Mihalache alias Connect-R a debutat în peisajul hip-hop românesc în 1997 la 15 ani, când, împreună cu Bull-Dog a fondat trupa Giganzii. Prima sa apariţie discografică este piesa "Observ" de pe compilaţia "Real Hip-Hop". În 1998 piesa"Operaţie pe suflet deschis" semnata Connect-R a ajuns pe locul 2 in Top 50 Radio Contact şi a avut un videoclip la MCM România, filmat cu prilejul lansării acestui post.
In 2000, Connect-R a fondat Veritasaga, alături de Jivago, Preaetor şi Dribbler.
A colaborat cu RACLA pe albumele "Plus Infinit" şi "Pătratul Roşu", apoi a înregistrat albumul-eveniment, "DEXteritate" . Au urmat multe succese, multe hituri, iar anul trecut, "Dacă dragostea dispare" semnată Connect-R&Alex a fost prima piesă românească de pe You Tube care a fost vizionată de nu mai puţin de 1 milion de ori!
Connect-R mai are la activ un record: în 2006 a fost primul rapper care a evoluat pe scena Eurovisionului: împreună cu Arsenie el a reprezentat atunci Moldova în marea finală, iar faptul că piesa lor, "Loca" s-a clasat doar pe locul 21 nu-l necăjeşte, considerând că experienţa dobândită la această competiţie de anvergură a constituit un câştig însemnat şi un pas înainte în carieră.
Potrivit convingerii sale cuvântul cheie este "echilibru" şi se străduie să nu cadă în extreme pentru a parcurge în viaţă un traseu cât mai armonios şi pentru a avea succes în tot ce întreprinde.
vezi / ascunde articolul »
"LOVE IS WAR"
Sî, 06 Februarie 2010, ora 12:08
"LOVE IS WAR"
Interpret: TINA G.
Compozitor &Textier: KEO
KEO (COSMIN MUSTAŢĂ)
Keo, artistul elveţian de origine română, provine dintr-o familie de artişti, cântă de mic, iar la 14 ani deja compunea şi înregistra primele sale piese. La 16 ani primul său proiect muzical, Trupa Scream, în care a cântat în timpul liceului, s-a bucurat de mult succes în Geneva, oraşul în care a crescut.
După liceu, Keo şi-a continuat studiile la Los Angeles, unde a studiat Relaţii Internaţionale, fără să uite de muzică. Perioada petrecută acolo şi-a pus amprenta asupra evoluţiei sale artistice pentru că a participat la numeroase jam-session-uri cu muzicieni rock în cluburi celebre. Astfel pregătit, Keo s-a întors în Elveţia unde a înfiinţat trupa pop-rock "The Park" al cărei primul album, "Spiders of Addiction", o propulsează în fruntea topurilor elveţiene.
În România locuieşte de cinci ani, mai precis din momentul lansării piesei "Azi vii, mîine pleci", piesă care timp de 7 luni a fost prezentă în toate topurile importante. Albumul "Fără Aripi" s-a epuizat de pe piaţă în doar câteva săptămâni de la lansare, iar al doilea single "Dac-aş putea să zbor" a urcat şi el în fruntea clasamentelor.
Keo a venit în ţară şi n-a mai plecat." Întotdeauna am fost şi voi rămâne român în suflet, chiar dacă Elveţia propune un trai mai bun" - afirmă el. Filosofia sa de viaţă este să tinzi să-ţi realizezi visul la care visezi atunci când eşti copil, " acel vis care e cel mai frumos".
Priveşte participarea în finala naţională a Eurovision cu satisfacţie, însă înainte de toate urmăreşte scopul scopul de a dezvolta un produs şi o artistă nouă, (Tina) care să placă publicului, să fie cât mai populară şi cât mai specială. "Mă regăsesc puţin în Tina, dacă ar fi fost să fiu femeie, cred că aş fi fost o femeie gen Tina" afirmă cu umor Keo.
TINA G (ECATERINA GERU)
Înzestrată cu o voce specială, foarte bună dansatoare, Tina a debutat în muzică în 2003 cu trupa "Pops", a cărei componentă a fost până la dizolvare acesteia în 2006. Revine în atenţia publicului în 2009 ca solistă, la Selecţia Naţională Eurovision 2009 cu melodia "Pleacă!" compusă de Cornel Ilie (Vunk).
Anul acesta luptă pentru un bilet la Oslo alături de Keo. Se consideră o fiinţă norocoasă şi crede că foarte multe succese în cariera ei s-au datorat "unei doze de noroc".
Este de părere că "O viaţă fără scop e o moarte prematură" şi, în consecinţă, acel scop trebuie să fie cât mai sus! Tina este absolut sigură ca, dacă nu acum, odată ea va sui pe scena marii finale a Eurovisionului
vezi / ascunde articolul »
"BABY"
Sî, 06 Februarie 2010, ora 12:04
"BABY"
Interpret: ALEXA
Compozitor: MIHAI ALEXANDRU
Textieri: MIHAI ALEXANDRU & MARIA RENEE SANCHEZ RAMOS
MIHAI ALEXANDRU
Compozitor prolific si multîndrăgit Mihai Alexandru a păşit în mileniul trei ca unul dintre dintre cei mai talentaţi compozitori. A debutat în viaţa muzicală la 20 de ani, ca chitarist al trupei Iris, cu care a şi înregistrat două albume, pe care figurează 3 dintre piese compuse de el insusi: Frumuseţea ta, Ploaia de vise, Ultima toamnă. Odată cu succesul fulminant al trupei Iris, veleitaţile de compozitor încep să se dezvolte. În 1989, o întâlneşte pe Nicola pe care o lansează spectaculos in lumea muzicală, compunandu-i piese ce devin în scurt timp hituri ale anilor '90 si 2000.
Prezent de nouă ori în finala naţională Eurovision mai întâi cu Balerina (1992), au urmat Doar amintiri (1994), Undeva departe (1996), I feel good (1999), I do (2002), iată că în anul 2003 câştigă selecţia cu piesa Don't break my heart (Nicola) şi reprezintă Romania la Eurovision în Letonia la Riga, ocupând locul 10. Au mai urmat doua selecţii naţionale la care a ocupat locul 3 cu piesa "Brand new feeling" (2006), interpretată de Dora avându-l coautor pe Mark Pfeling (Belgia) şi textier pe Jamie Winchester (Irlanda) şi locul 6, cu piesa "Prea mici sunt cuvintele" (Pacifica -Leo Iorga).
Între timp premii importante la festivalul de muzică uşoară MAMAIA: în 2001 Locul I cu piesa "Întinde mâna" (No Name); în 2002 locul al doilea cu piesa "Langa mine" (Nicola); în 2006 locul al doilea cu piesa "Acolo unde ştii" (Proconsul); în 2007 locul al doilea cu piesa "Cum te pot iubi" ( Bogdan Dima) şi locul I în 2008 cu piesa "Dă-mi o bere", solişti Mihai Alexandru si 1-Q Sapro.
Colaborarea permanentă cu Televiziunea Romana în festivaluri, concursuri, ori emisiuni (Cerbul de aur - Brasov 2001-2008, Revelion 2009, Craciun....etc) în calitate de compozitor-orchestrator, participarea la juriile concursurilor de specialitate (Ursuletul de aur, Mamaia copiilor s.a.), sau în calitate de solist-interpret, ni-l prezintă pe Mihai Alexandru în tripla ipostază de compozitor- orchestrator şi chitarist.
În prezent Mihai este student eminent, "integralist" la secţiei de Pedagogie a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, cochetând între timp cu dirijatul orchestral sau cu canto-ul clasic. Anul 2009, un an bogat de altfel în apariţii radio-TV, evenimente şi împliniri artistice dar şi personale, i-a adus lui Mihai Alexandru titlul de Compozitor al anului acordat în Aula Palatului Cantacuzino de către Revista Actualitatea Muzicala a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. ]
ALEXA
În ultimii 5 ani, paşii Alexei s-au perindat mai ales prin platourile televiziunilor. A participat la "Şcoala Vedetelor" dar şi la "Megastar" - competiţie la care a obţinut locul 3.
Alexa este în prezent reporter la un post de televiziune, pentru care anul acesta va fi corespondent direct de pe scena Eurovision. Recunoaşte ca nu a reuşit încă multe în muzica, dar s-a afirmat ca prezentatoare şi este reporter pentru diverse evenimente cum a fost B'estFest.
Artista a participat la selecţia naţionala pentru Eurovision şi în 2009, ajungând în semifinale cu piesa "A Girl Like Me", versurile fiind scrise chiar de ea.
"Participarea la Eurovision m-a ajutat să fiu privită altfel decât înainte, mi-a dat mai multă încredere în ceea ca pot să fac şi m-a facut conştientă de ceea ce trebuie să îndrept" -susţine ea.
Anul acesta, Alexa îşi încearcă iarăşi şansa la Eurovision. Deviza sub care ea se conduce în carieră este "Să nu-ţi pierzi încrederea!" Nu va face o tragedie dacă nu va câştiga finala. Tot ce-şi doreşte ea din suflet este să promoveze piesa, showul şi pe Mihai Alexandru "cât mai profi".
vezi / ascunde articolul »
"AROUND AROUND"
Sî, 06 Februarie 2010, ora 12:10
"AROUND AROUND"
Interpret: CĂTĂLIN JOSAN
Compozitor & Textier: CĂTĂLIN JOSAN
CĂTĂLIN JOSAN
Cariera dar şi celebritatea lui Cătălin Josan au început în 2006 când a câştigat prima ediţie a concursului Megastar. Naturaleţea, atitudinea de învingător, proprie personalităţilor autentice, vocea conturată şi puternică i-au adus laurii în acest concurs şi, imediat a urmat semnarea contractului cu Universal Music Romania, fiind primul artist român căruia i s-a făcut această onoare.
Cătălin Josan a absolvit liceul de muzică "Ciprian Porumbescu" din Chişinău, specialitatea pian, a învăţat să cânte singur la chitară şi este absolvent al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău .
Îl caracterizează în special încrederea în forţele şi în talentul său, fiind convins că dacă îţi doreşti ceva cu orice chip, totul devine posibil şi că, indiferent de ce se întâmplă, trebuie să mergi mai departe.
Este la a treia participare la Eurovision. Este mulţumit de rezultatele obţinute la ediţiile anterioare - locul 4 în 2008 cu "Run away" ("Play and Win") şi locul 2 în 2006 cu piesa "Stop" (Eduard Cârcotă).
Anul acesta se prezintă cu o creaţie proprie, animat de un sentiment profund, generat de oportunitatea de a-şi reprezenta ţara, posibilitate oferită de Eurovision, cea mai mare competiţie muzicală de gen.
vezi / ascunde articolul »
NOTELE DE LA PRESELECTIE
Calendarul evenimentelor
Selecţiei Naţionale Eurovision 2010:
09.12.2009 – 14.01.2010
- perioada de înscriere la concurs;
21 ianuarie 2010
- deschiderea şi verificarea plicurilor trimise prin poştă, pe adresa TVR din Bucureşti, Calea Dorobanţilor, nr. 191, sector 1 sau depuse la registratura;
25, 26 şi 27 ianuarie 2010
- preselecţia pieselor validate de către notar în data de 21 ianuarie;
28 ianuarie – 5 februarie 2010
- perioada în care autorii ce au primit recomandarea de a schimba interpreţii îşi vor reînregistra creaţiile cu noii artişti, aleşi ţinând cont de recomandarea Juriului;
6 februarie 2010
- postarea pieselor pe site-ul
www.tvr.ro/eurovision;
20 februarie - 5 martie 2010
- perioada în care se promovează piesele preselectate, în condiţii de egalitate, pe toate canalele TVR, precum şi pe alte canale media, conform strategiei SRTv în acest sens;
6 martie 2010
- se desfăşoară Selecţia Naţională.
Finala europeană a concursului Eurovision se va desfăşura în data de 29 mai 2010, la Oslo, Norvegia
Ştiri
martie
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
« februarie
Abonați-vă la:
Postări (Atom)