joi, 27 ianuarie 2011

husky siberian




Husky Siberian este un caine de talie medie,cu blana deasa si dubla.Originar din Siberia,acest caine este agil,alert,inteligent si prietenos.
Husky-ul siberian este și el un câine considerat a face parte din grupul câinilor de muncă.
Este un caine de marime medie este rapid, suplu si are o eleganta deosebita în miscare. Siberianul se distinge printr-un corp bine imblanit, urechi drepte, vigilente si o coada stufoasa, ca de vulpe. Apt de a cara incarcaturi usoare, la o viteza moderata pe distante lungi. Proportiile corpului sugereaza un echilibru intre putere, viteza si rezistenta. Cainele se simte bine în hamuri, fiind foarte sigur pe el, iar performantele sale sunt evidente. Masculii sunt puternici, dar niciodată greoi. Femelele au o structura mai fina, dar de asemenea, puternica si, la fel ca si masculii, dau impresia ca forta si rapiditatea lor nu au limite. Husky Siberian isi utilizeaza cu masura resursele, economisind cu foarte mare chibzuinta energia.

Capul este de marime medie,in raport cu corpul,rotunjit la crestet pana la nivelul ochilor,punct de la care devine treptat conic.Trebuie sa aiba o expresie placuta,dulce,poznasa si alerta.Ochii oblici si migdalati, pot fi de orice culoare si poate avea irisul in doua culori sau bicolori.Buzele trebuie sa fie groase si sa aiba o inchidere perfecta.urechile trebuie sa fie drepte,pozitionate sus pe cap,triunghiulare usor arcuite spre inapoi si putin rotunjite la varf.Gatul de lungime medie si usor arcuit.toracele trebuie sa fie adanc si puternic, cu cel mai adanc punct este la nivelul coatelor.Spatele este drept si puternic,fara a fi arcuit sau lasat.Daca umarul este potrivit angulat, gatul se va uni cu spatele printr-o curba fina.Crupa trebuie sa fie inclinata la un anumit unchi.Coada pana la nivelul jaretului,bine imblanita.Membrele anterioare si posterioare au osatura medie,incheieturi flexibile si puternice.Labele sunt de forma ovala,compacte si bine imblanite.Jaretul este pozitionat aproape de sol iar pulpele sunt musculoase si puternice, bine angulate la articulatia genunchiului.Blana trebuie sa fie dubla,deasa,de lungime medie.La această rasa sunt permise toate culorile, fara preferinte si exceptii. Se accepta exemplare cu pete sau chiar complet negre.

Niciun comentariu: