marți, 14 octombrie 2008

"furat" de pe blogul lui george becali


Naţionalizarea lui Felix

Am trăit să o văd şi pe asta: chiriaşii din casele naţionalizate sunt mai tari ca proprietarii, îi salută din mers pe aceştia, iar proprietatea e un moft. „Curat” constituţional este ca un parlamentar să uite că statul garantează proprietatea!!!!!

Ca lider al unui partid de dreapta, creştin-democrat, ca un om de dreapta, am spus şi voi spune întotdeauna că proprietatea este garantată. Cu dreptul de proprietate nu te joci! Şi mă bucur că PDL şi PNL nu au votat legea. Nu poţi să-i iei omului casa care a fost ridicată de el, de părinţi sau bunici şi să-i spui: „Ia de aici cât face, la preţul pieţei şi taci. Fii mulţumit!” Actele de vânzare-cumpărare către chiriaşi, cât timp imobilele au fost luate cu japca de comunişti, sunt nule. Nici Ceauşescu n-a îndrăznit să vândă casele naţionalizate. Le-a închiriat, dar nu le-a vândut. Şi erau şi între comunişti destui oameni cu bani.

Nu mai vorbesc despre sfidarea românilor: statul îi va despăgubi şi pe proprietarul sau urmaşii care nu-şi mai pot cere casa înapoi, dar şi pe, atenţie!, chiriaşul care a cumpărat o casă naţionalizată, dar a pierdut-o ulterior, prin proces, în favoarea proprietarilor de drept. Ambele despăgubiri sunt la valoarea de piaţă. E normal să-i dai proprietarului banii pe casă, la valoarea actualizată. Dar nu-i normal să-i restitui acum chiriaşului care a plătit o sumă ridicol de mică despăgubiri de zeci sau de sute de ori mai mari, ca să-şi poată cumpăra o altă casă, la preţurile de azi. Toate aceste despăgubiri nu le dă PSD, PC sau PRM din buzunarele proprii, ci din bugetul la care contribuim toţi. Aud că sunt peste 200.000 de cereri de restituire şi că specialiştii spun că valoarea totală a despăgubirilor, pentru proprietari şi chiriaşi, ar sări de 200 miliarde de euro. Ceea ce înseamnă PIB-ul pe ani buni. Vi se pare normal ca partidele să mulţumească, astfel, cam un milion de români, în dauna a 20 de milioane? Mie nu. Ce credeţi că am putea face?

P.S. Sună ca dracu! Păcat că nu-mi auziţi intonaţia…

Niciun comentariu: