duminică, 7 decembrie 2008

tiganii si discriminarea

Am mai avut un post pe aceasta teama, dar de data asta exemplul este mult mai graitor! O satra simpatica de tiganci bortoase si cu puradei s-a apucat de hotii in Bucuresti dupa ce au fost repatriate probrabil din Europa! Barbatii balabustelor erau la “studiu” la parnaie dupa cum declara chiar ele! Au fost filmate acum 3 saptamanai pe cand furau ceva si politistii incercau sa le duca la sectie… Bineinteles ca pirandele au scapat in secunda urmatoare, dar si acum o saptamana, erau filmate pe cand intrau cu japca intr-un magazin si furau le intimidare!

E interesant de observat cum tigancile au invatat lectia cu discriminarea si rasismul de care fac uz ori de cate ori sunt in dificultate! Adica daca o hoata infecta, bortoasa care ultragiaza politistul pe strada e arestata, asta e rasism si discriminare! Daca un roman se apara atunci cand e calcat in picioare de astfel de aratari, atunci e impotriva “libertatilor minoritatilor”! Daca Cronica Carcotasilor face haz de necaz, se vor gasi suficiente voci si “ong-uri” care sa ne acuze, sa faca plangeri pe la CNA etc zbierand ca nu suntem “politically corect”!

Veselie, veselie, demna de cartea recordurilor, dar ce ne facem oameni buni? Cum rezolvam problema? Cum ii facem sa inteleaga ca organizarea lor e anacronica, ca obiceiurile lor nu mai corespund Europei din 2008! Cum o sa rezolve problema lor coana Europa, care pana acum ne arata cu destu’ si s-a prins ca in ograda ei are cateva milioane de cetateni neadaptati cu care-i e rusine si fata de care isi da in petec la tot pasul!

Eu sunt sceptic in privinta tiganilor, cei ce se vor adapta isi vor pierde identitatea si-si vor renega originile, iar cei ce nu se vor adapta, vor ramane in pozitia de paria, respinsi de tot si toate! Trist viitor pentru un popor ghinionist, care a adus culoare si ritm pe batranul continent, dar care a fost incapabil sa evolueze impreuna cu ceilalti! De trailes Bahtalo mo!

Niciun comentariu: