joi, 28 mai 2009

distinto pop-opera


Trupa "DISTINTO" a fost infiintata in anul 2005. Genul abordat, POP-OPERA, este unul relativ nou pe piata internationala, existand de doar cativa ani prin cateva nume sonore care au atins performante deosebite in acest gen: JOSH GROBAN (U.S.A.), MARIO FRANGOULIS (Grecia), ALESSANDRO SAFFINA (Italia), ANDREA BOCELLI (Italia) si formatia IL DIVO (Marea Britanie). In Romania, genul pe care trupa "DISTINTO" il promoveaza este unic.vezi melodia
_
Numele "DISTINTO" vine din limba italiana, avand dubla semnificatie, insemnand DISTINCT sau DISTINS, si defineste noul gen pe care formatia il abordeaza: POP-OPERA. Diferenta fata de celelalte genuri existente reiese atat din abordarea vocala (imbinarea emisiei de tip opera cu cea de tip pop) cat si din aranjamentul orchestral simfonic pe ritmuri pop.
_
Repertoriul trupei contine piese proprii, dar si coveruri.
_
Din august 2007, trupa "DISTINTO" este impresariata de RADU GROZA.
_
In iulie 2008, trupa "DISTINTO" a fost invitata sa cante in deschiderea concertelor lui Julio Iglesias de la Cluj si Iasi.
_
In decembrie 2008 trupa "DISTINTO" a fost invitata sa cante in deschiderea spectacolului "Noaptea celor 5 tenori" de la Sala Palatului din Bucuresti.
my way
_
Tot in decembrie 2008 trupa "DISTINTO" a fost invitata sa cante in "Concertul de Craciun" organizat de Filarmonica "George Enescu" Bucuresti.

Niciun comentariu: