luni, 11 mai 2009

eurovision MOSCOVA


Pregătirile pentru concursul Eurovision 2009 se află pe ultima sută de metri. În această seară, la Moscova va avea loc prima semifinala, la care va participa şi reprezentanta României, Elena, cu piesa "The Balkan Girls".

Participanţii s-au declarat mulţumiţi de conditiile tehnice de pe scena Arena Olimpiysky. Totul este pus la punct în cel mai mic amănunt, mai rămâne doar votul telespectatorilor care trebuie să îşi aleagă interpretul preferat la unul din numerele de telefon, afişate pe ecranele televiziunilor naţionale care vor transmite Eurovisionul. Echipa României este plină de optimism.

Cele două semifinale şi marea finală de sâmbătă vor fi transmise în direct pe TVR1, TVR Internaţional şi pe TVR HD în condiţii excepţionale de sunet şi imagine.

În ediţia din acest an, în prima semifinală Eurovision, de marţi, 12 mai, vor avea drept de vot numai telespectatorii din ţările participante la prima semifinală, adică: Muntenegru, Cehia, Belgia, Belarus, Suedia, Armenia, Andora, Elveţia, Turcia, Israel, Bulgaria, Islanda, Macedonia, România, Finlanda, Portugalia, Malta, Bosnia - Herţegovina, la care se adaugă şi două ţări dintre cele cinci aflate direct în finală: Anglia şi Germania.

Telespectatorii români din străinătate o vor putea vota pe Elena numai daca se află marţi seara în una dintre ţările mai sus menţionate şi dacă vor urmări transmisia televiziunii publice din ţara respectivă. Numai în acest mod vor afla numerele de telefon alocate de fiecare ţară piesei României.

Niciun comentariu: