miercuri, 15 iulie 2009

Absolventii facultatilor Spiru Haret neacreditate, un nou examen de licenta

Situatia studentilor care au terminat o facultate neacreditata a Universitatii Spiru Haret a fost transata de Ministerul Educatiei.


Chiar daca au sustinut deja licenta vor fi nevoiti sa mai dea un examen de selectie, apoi o noua licenta la o universitate acreditata.

In replica, reprezentantii Spiru Haret spun ca decizia Ministerului este menita doar sa le afecteze imaginea. Tot acest scandal ar fi unul artificial, sustin reprezentantii Universitatii Spiru Haret, special creat de Ministerul Educatiei pentru a le fura studentii.

In tot acest timp, in scoli sunt adevarate drame. Tinerii sunt nedumeriti si furiosi. Cei care au terminat liceul nu stiu daca are rost sa se mai inscrie la facultatile despre care Ministerul spune ca sunt neacreditate.

Studentii in anul intai sau doi nu stiu daca sa mai continue in aceasta universitate de teama ca vor face de pomana o facultate.

Iar absolventii care au terminat anul acesta nu inteleg de ce trebuie sa treaca din nou printr-un examen.Abia au scapat de licenta si afla ca examenul nu este valabil.

La fel de nedumeriti sunt studentii care au apucat sa plateasca pentru unul sau doi ani de studiu la o specializare neacreditata.

Ministerul le transmite acestor tineri ca, daca vor o diploma recunoscuta, trebuie sa se transfere la o alta specializare acreditata de la Spiru Haret sau o alta Universitate.

Cei de la Spiru Haret sustin ca tinerii nu au nici un motiv sa se mute. Pana la sfarsitul saptamanii, Ministerul promite sa finalizeze proiectul de ordonanta prin care absolventii de la Spiru Haret sa poata da licenta la o universitate acreditata.

Niciun comentariu: