luni, 13 iulie 2009

Cresterea si ingrijirea trandafirilor

Romantismul intr-o gradina nu poate fi creat fara trandafiri. Desi pentru multi este o adevarata provocare, sa plantezi si sa cresti trandafiri nu este dificil. Daca soiul trandafirilor este ales corespunzator jumatate de drum a fost deja parcurs.

Alaturi de putina documentatie tradafirii pe care-i veti creste ar putea sa ajunga invidiati de intreg cartierul.

Multumita naturii si celor care au raspandit aceasta frumoasa floare exista mii de varietati de unde puteti sa alegeti ce va place si ce se adapteaza la mediul in care locuiti. Chiar daca va doriti trandafiri de moda veche sau premianti ai frumusetii la concursuri internationale cu putina atentie si grija ii puteti avea in gradina si va veti putea bucura de mirosul lor.

Este foarte adevarat ca exista cateva boli la care trandafirii sunt expusi. Intr-un anume punct fiecare gradinar va gasi o pata neagra pe petalele superbei flori, insa aceste probleme pot fi controlate si pot fi evitate. Chiar si fara substante chimice trandafirii pot fi crescuti organic fara ca acestia sa se imbolnaveasca.

Cel mai intimidant si provocator aspect al cresterii este legat de retezarea partilor care au crescut in exces sau unde nu trebuiau sa creasca, stricand astfel aspectul general al florii.

In functie de anotimp si de varsta trandafirului taiatul crengilor in exces nu ar trebui sa fie o problema.

Cel mai indicat ar fi sa taiati trandafirii dupa ora trei, dupa ce acestia sunt la nivelul maxim al rezervelor de hrana.

Alegeti sa taiati mugurii care au crescut pe jumatate sau nu sunt dezvoltati cum trebuie si intotdeauna folositi unelte bine ascutite pentru a nu distruge sau rani floarea.

De asemenea trebuie sa lasati pe fiecare tija nou crescuta cel putin trei frunze, pentru a permite plantei sa se hraneasca corespunzator. In acelasi timp toate frunzele care cresc in apa sau pe pamant trebuiesc taiate. Totodata taierea trandafirilor trebuie sa fie facuta atunci cand acestia au apa.

Pentru trandafirii pe care i-ati primit cadou puteti sa folositi o lamaie si o lingurita de zahar. Astfel ei vor trai mai mult si va vor incanta cu mirosul si aspectul lor placut

Niciun comentariu: