joi, 9 iulie 2009

Living with Michael Jackson

Tot zbuciumul vietii lui Michael Jackson a pornit de undeva. Chiar si un psiholog debutant ar spune fara sa clipeasca: din copilarie.



"Regele" a fost un pusti terorizat de tata si a devenit un adult care incerca prin excentricitate sa fie oricine altcineva, numai el, nu.

Este portretul induiosator, trasat de jurnalistul Martin Bashir, autorul controversatului documentar "Living with Michael Jackson". Lui i-a marturisit starul ca parintele sau il disciplina cu batai crunte si nu pierdea nicio ocazie sa ii spuna ca este un urat cu "nasul mare". De aici si cele 13 operatii estetice, din care Michael nu recunostea decat... "poate doua".

Documentarul, filmat timp de opt luni, a fost posibil in primul rand pentru ca Michael Jackson, extrem de retras si de suspicios, a avut incredere oarba in acest jurnalist, care intr-un final i-a intins si un soi de capcana.

Baietelul Michael, de altfel extrem de dragalas, a crescut convins ca este urat si are nasul borcanat. Ca orice adolescent, a fost apoi terorizat de acnee. Asa ca n-a mai iesit in public fara un strat gros de machiaj.

Mereu nemultumit de propriul chip, Michael s-a supus sirului de operatii estetice menite sa il tranforme intr-un individ perfect, ca de portelan. N-a recunoscut insa niciodata ca ar fi apelat la bisturiu si nici ca visa sa isi albeasca pielea.

Nostalgia copilariei pe care n-a trait-o niciodata l-a urmarit intreaga viata. Chiar daca pe scena era o prezenta impunatoare, magnetica, intre ai lui devenea timid. Numai copiii il calmau si ii dadeau siguranta de sine.

Declaratia ca dormea cu copii in pat a socat o lume intreaga si a dat peste cap viata lui Michael Jackson asupra caruia planau oricum suspiciuni ca ar fi pedofil.

Multi vad in testamentul lui Michael razbunarea finala fata de tatal care i-a ruinat viata si i-a distrus, iremediabil, personalitatea.

Cat despre Joseph Jackson, nu pare sa fie urmarit de remuscari. Intr-un interviu acordat pentru Stirile Pro TV spunea senin ca e "bine".

Niciun comentariu: