joi, 23 iulie 2009

Guvernul habar n-are câte agenţii are în subordine EMIL BOC

AICI VEDETI FILMULETUL

Guvernul habar n-are câte agenţii are în subordine - şi, pe cale de consecinţă, nici câţi angajaţi, nici ce fond de salarii şi ce cheltuieli are cu acestea.

Prim-ministrul Emil Boc a fost întrebat miercuri seară, în conferinţa de presă, câte agenţii sunt în România - şi n-a putut răspunde. A fost întrebat de 4 ori la rând, şi n-a reuşit să dea un răspuns.

Aveţi, în continuare, înregistrarea acestui moment ruşinos pentru Guvern.

În primul spot, Emil Boc consumă 1.30 minute cu un răspuns imposibil de utilizat în orice program tv. Nimeni nu-şi permite să difuzeze aşa o revărsare de fraze goale - la tv, timpul e scump. Probabil că pe asta se şi bazează.

În al doilea spot, întrebarea e una singură, repetată de 3 ori: “câte agenţii sunt?” iar răspunsurile sunt penibile: “aveţi răbdare până vă prezentăm situaţia globală“. “Situaţia globală? Tăiere la sânge? Trei paliere?” Ori e prost, ori ne ia de proşti.

2 minute cu totul. Merită:

Vă reamintesc, prim-ministrul Emil Boc a anunţat cu guriţa lui săptămâna trecută că numărul agenţiilor guvernamentale va fi redus, “în urma inventarierii acestora”.

Duminică, scriam că Biroul de Presă al Guvernului n-a putut răspunde la aceste două întrebări simple: câte agenţii guvernamentale sunt în România şi câţi angajaţi au acestea. Vineri, Biroul de Presă ceruse ca aceste informaţii să-i fie solicitate în baza Legii accesului la informaţii. Răspunsul nu venise până miercuri - şi nici nu va veni prea curând. Guvernul habar n-are. Anunţurile belicoase ale premierului, privind “tăierea în carne vie”, sunt tari ca balega.

Dacă un manager de firmă privată este întrebat de patron câţi angajaţi are şi în câte secţii şi nu poate răspunde în maximum 5 minute, se poate considera concediat.

Deci: câte agenţii, câţi angajaţi, cu ce fond de salarii şi cu ce buget?

Un cititor al acestui blog a postat la articolul precedent un link către un articol din Ziarul Financiar. Colegii de la ZF număraseră în toamna anului trecut 244 de agenţii, regii şi companii.

Niciun comentariu: